КРУГЛИЙ СТІЛ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ

До Центру суспільного розвитку «ІНТЕР-АКЦІЯ» надійшла відповідь із Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності щодо запропонованої нами спільно з ВГО «ЕЛІТА ДЕРЖАВИ» ідеї обговорити на парламентському «майданчику» духовні принципи і проблеми моральної відповідальності у політичній та державно-управлінській діяльності.

Виходячи із змісту листа за підписом Миколи Княжицького, текст якого подано нижче, зазначені аспекти можуть бути розглянуті у рамках раніше запланованого в стінах Верховної Ради України круглого столу на тему: «Освіта, культура та релігія як чинники зміцнення гуманітарної безпеки України», що передбачається провести у листопаді 2017 року.

Підтримуючи вищевикладену зустрічну пропозицію «долучитися до роботи», ми у свою чергу вважаємо її запрошенням до широкої суспільної дискусії стосовно самого визначення згаданого у листі поняття «духовна безпека». Зокрема, на наш погляд, такі гріховні явища сучасного українського парламентаризму як політична корупція, «кнопкодавство», безсоромна відмова виконувати передвиборчі обіцянки (згадайте хоча б коаліційну угоду в частині запровадження «відкритих списків» та скасування мажоритарних округів) свідчать про небезпечну бездуховність цілого правлячого класу за дуже рідкісними виключеннями.

Пересічні виборці досі мало спроможні на правильні висновки, бо ще не сягнули світлих ідейних висот, переважно обираючи тих самих пройдисвітів за подачки. Тому громадяни мають чути не лише на круглих столах, але й у проповідях та публічних виступах вагомі слова релігійних діячів усіх конфесій, інших моральних лідерів України щодо відповідальності перед Богом за свої дії політиків, можновладців та тих, хто їх на це необачно уповноважує.