Нові обличчя серед кандидатів у Президенти

Переважна більшість українців чекають появи нових облич серед кандидатів на пост Президента України і вважають, що не можливо зробити достойний вибір між колишнім президентом Порошенком та діючим головою держави Зеленським. А на перше місце серед потенційних кандидатів українці поставили директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. Такі результати соціологічного дослідження, проведеного Центром суспільного розвитку «ІНТЕР-АКЦІЯ» в лютому 2022 року.

Відповідаючи на запитання «Чи можливо зробити достойний вибір на президентських виборах, якщо у другий тур вийдуть Порошенко Петро та Зеленський Володимир?» лише 11% респондентів відповіли ствердно, ще кожен п’ятий (19,8%) не впевнений, а 69,2% вважають, що достойний вибір з цих кандидатів зробити не можливо.

Появи нових облич серед кандидатів у президенти хотіли б три чверті (74,2%) всіх українців, не впевнені у своєму бажанні 20,2% опитаних. Проте 5,6%  респондентів не хотіли би бачити нові обличчя серед кандидатів.

Відповідаючи на запитання «Кого з цих людей Ви б хотіли бачити кандидатами в президенти України?» (обрати можна було декілька кандидатів), 32,1% респондентів обрали Артема Ситника. На другому місці Ігор Смешко з 31,2% голосів і замикає трійку лідерів Віталій Кличко з 30,2%. Далі серед потенційних кандидатів йдуть Сергій Притула – 28,8%,  Дмитро Гордон – 20,5%, Володимир Гройсман – 19,2%, Арсен Аваков – 17,5%, Анатолій Гриценко – 17,2%, Ірина Венедіктова – 16,5%, Дмитро Разумков – 12,7%, Кіра Рудик – 3,4%, Віктор Медведчук – 3,3%. Жодного з цих людей не хотіли б бачити серед кандидатів у президенти 15,8% українців. Не визначилися з відповіддю 6,5% опитаних.

Дослідження проводилось з 12 по 14 лютого 2022 року. Загалом опитано 625 респондентів, метод збору первинної інформації: телефонне опитування. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 4%.