Кличко зберігає безумовне лідерство в мерських перегонах, проте втрачає в оцінці киян

Якби вибори були наступної неділі, чверть киян підтримали б діючого міського голову. В той же час, кількість людей, що позитивно оцінюють його діяльність зменшується. Такі дані опитування, проведеного громадською організацією Центр суспільного розвитку «ІНТЕР-АКЦІЯ» у період з 8 по 11 листопада 2019 року.

Причому, опитування зафіксувало істотну різницю в результатах опитування в залежності від того, чи повідомляти респондента про партію, від якої імовірно буде балотуватись кандидат.

Тож з’ясувалось, що в обох формулюваннях запитання, на першому місці Віталій Кличко з практично однаковим результатом (24,1% і 25,2%). А от друге і третє місце сильно залежить від того, чи повідомляється респонденту партійність. Так, якщо повідомлювати партійність, то на другому-третьому місці з відривом в межах статистичної похибки знаходяться Андрій Пальчевскьй (13,2% і Олександр Ткаченко (11,3%). А от якщо респондент НЕ знає партійності, то Пальчевский має практично той самий результат (14,1%), а от Олександр Ткаченко має лише 4,1%. Далі ідуть Микола Томенко і Олександр Попов. Томенко без вказування політичної сили набирає на один відсоток більше, аніж з указанням, а Олександру Попову його політичний бренд навпаки – додає голосів.

Що стосується пізнаванності, то помітний потужний ріст її в Андрія Пальчевського та Олександра Ткаченко, які ведуть інформаційну роботу. В Андрія Пальчевського ріст пізнаваності з 36,2% до 61,5, а у Олександра Ткаченка – з 30,5% до 55,6%. Також зафіксований помітне зростання пізнаваності Борислава Берези – з 50 до 68,3%

Оцінюючи зміни в Києві протягом останніх років, позитивно та скоріше позитивно, його оцінили в сумі 42,6%. В той час як «негативно» та «скоріше негативно» — 42,5%. Цікаво, що позитивні оцінки діяльності міського голови (4 або 5) поставили 26,9% опитаних. А негативні (1 або 2) – 36,8%.

Опитування проводилось з 8 по 11 листопада в місті Києві методом особистого інтерв’ю. Вибірка репрезентативна за основними соцално-демографічними показниками. Кількість опитаних — 1500 респондентів. Теорететична похибка не перевищує 2,5%.