7 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ ВЕТЕРАНСЬКОГО ГНІВУ

Накипіло! У цей день під стінами Кабінету Міністрів України на вулиці Грушевського, 12/2 у місті Києві зібралися тисячі бойових побратимів та небайдужих громадян з вимогою створити Міністерство у справах ветеранів. Вони спитали з урядовців за невиконану обіцянку забезпечити у такий спосіб функціонування спрощеної системи «єдиного вікна» у сфері медико-соціального обслуговування ветеранів війни.

Дотепер, на п’ятому році російської збройної агресії, у нас змінилася лише назва військової операції на Сході України. Натомість сотні тисяч її учасників, повертаючись з передової, стикаються з принизливою необхідністю оббивати десятки порогів різних відомств, щоб скористатися своїми законними правами. Тому місія нового повноважного Міністерства, на яке має перетворитися існуюча Державна служба у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції без значного збільшення штатної чисельності, полягатиме у індивідуальному сервісному підході до потреб кожного ветерана.

Тобто, звернувшись лише один раз до центрального апарату Міністерства чи до його територіальних відділень, людина у чітко визначені стислі строки одержить комплекс послуг, яких потребує. Передбачається, що структура дбатиме не лише про учасників бойових дій на Донбасі. Опікуватимуться там і тими, хто воював з нацизмом у період Другої світової війни, під час протистояння комуністичному тоталітарному режиму СРСР, воїнами-інтернаціоналістами. Окрему увагу буде приділено постраждалим в ході Революції Гідності та звільненим із полону на тимчасово окупованих територіях і в Росії.

Повертаючись до акції 7 листопада 2018 року, зазначимо, що допомагали громаді «розтормошити» забудькуватих членів Кабінету Міністрів України народні депутати на чолі з Юрієм Шухевичем. Вони чітко сформулювали суть вимог ветеранської спільноти, виклали покроковий алгоритм дій для Уряду та Прем’єр-міністра і взяли під контроль їх виконання. Повний текст депутатського звернення подано нижче.