Електоральні уподобання м. Кам’янське

Результати соціологічного дослідження, проведеного Центром суспільного розвитку «ІНТЕР-АКЦІЯ» в жовтні 2020 року в м. Кам’янське показали, що найпопулярнішим кандидатом на посаду міського голови є Дмитро Шабля, якого висуває партія «Слуга народу».

Відповідаючи на запитання «За яку з цих партій Ви би проголосували, якби вибори міської ради відбувались у найближчу неділю?» 25,3% серед тих, хто визначився з вибором партії обрали партію «Слуга Народу», на другому місті — «Бджола» з 14,7%. На третьому місці Опозиційна платформа «за життя» з 11,3%. На наступних сходинках — ВО «Баьтківщина» з 8,2%, «Блок Вілкула «Українська перспектива» з 7,2%, партія «За майбутнє» з 5,3%. По 5,2% мають ВО «Свобода» та партія «Пропозиція». Інші партії мають менше 4%, а поки не визначились із вибором 8,8%.

Відповідаючи на запитання «За кого з цих кандидатів Ви би проголосували, якби вибори міського голови відбувались у найближчу неділю?» 30,7% серед тих, хто визначився з вибором, підримують Дмитра Шаблю, якого висуває партія влади «Слуга народу». Чинного ж міського голову Андрія Білоусова підтримують 25,2% виборців. З понад двократним відставанням від Білоусова йде кандидат від ВО «Батьківщина» — Максим Голосний, у нього 11,2% та Олександр Дубінін, у якого 9,6% голосів респондентів, які визначились із тим, за кого будуть голосувати. У інших потенційних кандидатів на крісло мера менше 9% голосів респондентів.

Сергій Павлюк («Блок Вілкула «Українська перспектива») – 8,4%
Олександр Залевський (ВО «Свобода») – 8,3%
Андрій Іванченко («Сила людей») – 2,9%
Андрій Симон (Самовисування) – 1,8%
Олександр Бородін (Самовисування) – 1,4%
Світлана Радченко (Самовисування) – 0,6%
Не визначились – 13,4%

Дослідження на замовлення Інституту публічної політики та консалтингу «ІНПОЛІТ» проводилось з 15 по 16 жовтня 2020 року. Загалом опитано 1678 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,6%.