З Червоноармійською покінчено

Позначення вулиці на будинку з муралом тепер відповідає її назві

Цей знаменитий витвір вуличного мистецтва з’явився у Києві три роки тому. Тоді широко повідомлялося, що мурал «Крути» – спільна робота авторів фільму «Крути 1918», Департаменту суспільних комунікацій КМДА, Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, громадської організації «Ай лав Юкрейн», проекту «Київські мурали» за підтримки компанії «ВП «ПОЛІСАН». Розташування – вулиця Велика Васильківська, 111/113 – будинок на майданчику біля палацу «Україна» зі жвавим людським і автомобільним рухом. Дивно, але ніхто з причетних до створення самого муралу, або ж його глядачів, не звернув уваги у такому велелюдному місці на «дрібничку»: фронтон вказаної будівлі аж до цьогорічного Дня пам’яті полеглих у бою під Крутами «прикрашала» нижчеподана табличка.

Погодьтеся, справжнє знущання над героїчними ідеалами, хоча офіційне перейменування вулиці відбулося ще 2014 року. Активісти Центру суспільного розвитку «ІНТЕР-АКЦІЯ» задокументували факт неподобства, надавши йому публічного розголосу. Лише після цього на Хрещатику, 36 та у Печерській районній в місті Києві державній адміністрації згадали про свої безпосередні комунальні обов’язки. Напередодні 29 січня 2022 року ми одержали цей фото-звіт місцевої влади на підтвердження заміни таблички.

Змістовний фрагмент нам довелося укрупнювати засобами відповідного програмного забезпечення, оскільки зображення, надіслане із Київської міської державної адміністрації, було неналежної якості. 

Лютий 2022 року