Електоральна ситуація у місті Дніпро перед другим туром виборів мера

Результати соціологічного дослідження, проведеного Центром суспільного розвитку «ІНТЕР-АКЦІЯ» у листопаді 2020 року в м. Дніпро, показали, що діючий керівник міста Борис Філатов поступається лідеру партії «Громадська сила» Загіду Краснову напередодні повторного голосування, призначеного на 22 листопада ц.р.

Відповідаючи на запитання «За кого з цих кандидатів Ви проголосуєте у другому турі виборів міського голови?» 43,1% усіх опитаних (52,2% від тих, хто визначився) висловили підтримку Загіду Краснову, який очолює партію «Громадська сила». Чинний міський голова Борис Філатов має 39,4% прихильників (або ж 47,8% від тих, хто визначився). 17,5% респондентів ще не зробили власного вибору. Тому обидва політика можуть покращити свій результат.

Також у жителів міста поцікавилися щодо їх антипатій, поставивши запитання «За кого з цих кандидатів Ви точно НЕ проголосуєте?» Лідером антирейтингу виявився Борис Філатов з 65% голосів «нелюбові» дніпрян. У його візаві цей показник лише 15%, а отже, враховуючи високий антирейтинг діючого мера, Загід Краснов зберігає значні шанси на перемогу.

Дослідження на замовлення Інституту публічної політики та консалтингу «ІНПОЛІТ» проводилось з 8 по 9 листопада 2020 року. Загалом опитано 1500 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 1,6%.