Розвідником Зеленського став «тюремник» Тимошенко

Документально-публіцистична реконструкція

Литвиненко Олександр Валерійович, призначений Указом Президента України від 23 липня 2021 року № 303/2021 Головою Служби зовнішньої розвідки, не вперше опиняється у центрі уваги. Раніше вже наголошувалося, що він може бути «кротом» РФ, оскільки випестуваний в Академії ФСБ. У зв’язку з його підвищенням до рівня, де не виключається завдання Україні фатальної шкоди, оприлюднюємо унікальні докази діяльності вказаної особи в інтересах державного зрадника Януковича.

О.Литвиненко (нижній праворуч на зображенні), перебуваючи у 2012 році на посаді заступника директора Національного інституту стратегічних досліджень, власноручною резолюцією «поставити на вид автору» фактично вчинив репресії стосовно тодішнього старшого консультанта зазначеної установи Юрія Лагутова за його публічну вимогу випустити з тюрми Юлію Тимошенко.

Оригінальний фрагмент документа з автографом О.Литвиненка є свідченням блокування ним аналітичної записки, підготовленої Ю.Лагутовим. Таким чином, до Адміністрації Президента України її не було надіслано через заклик дотримуватися положень резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи про функціонування демократичних інститутів в Україні. Нагадаємо, що у ті темні часи така постановка питання ототожнювалася зі свободою для популярної бранки режиму Януковича, ув’язненої внаслідок політично вмотивованого судочинства.

Сьогодні ми закликаємо Володимира Зеленського негайно скасувати призначення в українську розвідувальну службу трусливого прислужника кривавого тирана з російським «академічним» минулим, бо той, хто користується його «стратегічними розвідданими», ризикує закінчити в Ростові-на-Дону.         

Серпень 2021 року